НАШ ДЕВІЗ

Життя – це можливість. Користуйся нею. Життя – це мрія. Здійсни її. Життя – це виклик. Прийми його. Життя – це обов’язок. Виконай його.

вівторок, 31 жовтня 2023 р.

                                                                                                 

Хелловін: історія свята

      Історія виникнення Хелловіну тісно пов'язана із Днем Всіх святих, яке колись ще 13 травня відзначала католицька церква. Однак після того, як папа Григорій ІІІ освятив у Римі каплицю в базиліці св. Петра на честь Всіх Святих, дата перенеслася на 1 листопада. Пізніше свято потрапило і до Ірландії, звідки поширилося далі. Перед святом проводилося "надвечір'я усіх святих", що англійською буде "All hallows ween". І Halloween є скороченням цієї фрази.

В Україні традиція святкування Хелловіну не настільки поширена, як в інших країнах. Втім, бажаючі долучитися до цього дня прикрашають офіси, оселі, торгівельні зали, влаштовують різноманітні вечірки або конкурси у стилістиці свята. В Україні Хелловін став ще одним привідом для об'єднання та розвитку міжособистісних зв'язків. Також це чудовий привід вкотре провести час з близькими, що дуже важливо в тяжких воєнних умовах.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вас вітає 10-А клас!

  ХХІІІ МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІМЕНІ ПЕТРА ЯЦИКА Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика Проводиться на вик...